Graduering

2 gange om året afholder vi graduering i klubben for dem, der er over 8 år og som fast træner på kl. 18, 19 og 20 holdene samt for familieholdet.

Graduering er en slags ”karate eksamen” Formålet med gradueringen er først og fremmest, at det enkelte medlem kan få afprøvet de indlærte teknikker, samt den aktuelle kondition. Derudover er den med til at tjene, som vejledning for instruktørerne i deres arbejde med, at planlægge og strukturere deres undervisning. Således at der altid undervises efter pædagogiske principper, hvor hensynet til den individuelle elevs evner, alder, køn, modenhed, og styrke er det væsentlige

Ved gradueringen kommer man op i 3 dicipliner: kihon, kata og kumite:

  • Kihon er det graduering starter med, hvor elever går frem og tilbage over gulvet, oftest 5 teknikker ad gangen. Her viser elever grundteknikker og deres tekniske færdigheder.
  • Kata er en meget vigtig del af karate, det er gamle kombinationsmønstre af teknikker som skal udføres på en meget fastlagt måde, hvor eleven viser sin evne til at udføre svære tekniske øvelser. Disse serier af øvelser er blevet videregivet fra mester til elev gennem flere generationer. Mange er så gamle at man ikke længere kender deres oprindelse.
  • Kumite er en central det i karate og efterhånden, som elever stiger i graderne kommer det til at vægte mere og mere i en graduering. I de højere grader vægter det 1/3 del af den samlede evaluering.
    Forsvar. Det primære ved forsvar er at undgå at blive ramt. Forsvaren skal ikke flygte fra modstander men blive i kampen. Parader skal udføres korrekt. De rigtige kombinationer skal kunne udføres.

Instruktøren vurderer hvem af eleverne der er parate til at gå op til graduering. det skal være en god oplevelse for den enkelte elev at gå til graduering. det er ikke sjovt at dumpe! Såfremt man ikke vurderes parat: "god nok endnu" til at gå til graduering, bliver man bedt om at vente til næste gang...

Ikke alle vælger at gå til de halvårlige gradueringer i klubben – hvilket også er helt ok! Nogen synes måske ikke, de er helt klar til at gå til graduering rent teknisk… For mange andre betyder det bare ikke så meget, om de har hvidt, blåt eller sort bælte på. For dem er det vigtigste ”bare” at dyrke karate, får trænet kroppen og samtidigt nyde godt af det sociale samvær i klubben. 
 
 
Snip-graduering for mini'erne 
En snip graduering er en dag hvor miniérne får lov til at vise os og ikke mindst Jer, lidt af hvad de har lært, siden de startede på holdet. 
Børnene får efter "snip-gradueringen" (lidt opvisning) overrakten en farvet snip (et lille bånd) som de derefter skal have syet på bæltet. Vi sørger for snippen. I skal bare møde op på dagen for "snip-gradueringen" og hygge med os. Søskende, bedsteforældre mm. er velkommen. Det plejer at være en hyggelig eftermiddag.

Vi har i klubben besluttet, at vi først graduerer til farvede bælter, når man som barn er over 8 år og derved kan træne på "Nye børn" holdet (kl. 18 holdet) På mini holdet koncentrer vi os om introduktion til karate, på den sjove måde...

Velkommen til Hillerød Karate Do-Kai!

Vores vision er at det skal være sjovt at gå til karate, hvor alle kan deltage, uanset baggrund, højde eller drøjde. Vi tilbyder hold til alle aldersgrupper – minier (fyldt 5 år), børn, voksne, seniorer og familier.

Uanset om du ønsker at træne på bredde- eller eliteplan, er der plads til dig hos os. Vores døre står åbne, uanset om du er nybegynder uden tidligere erfaring, eller hvis du har haft en pause og nu ønsker at genoptage træningen. Gennem karatetræningen kan du forbedre din form, balance og opbygge selvtillid samt selvværd. Samtidig vil du lære selvforsvarsteknikker, der kan styrke din tryghed og sikkerhed.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til vores karatefællesskab, hvor vi sammen kan dyrke karate og opnå personlig udvikling på alle niveauer.

Nyheder