Hvorfor dyrke karate?

Karate betyder "Tom hånd", dvs. kunsten at forsvare sig selv uden brug af våben. I karate handler det om at bruge sin viden til selvforsvar og aldrig til angreb.

Karate er først og fremmest træningen i at opnå balancen mellem krop og sind. Karate er derudover et effektivt selvforsvarssystem og krigskunst udviklet i østen.

Alle kan lære karate og blive bedre til det. Det eneste det kræver, er regelmæssig træning.

 I dag starter mange på at dyrke karate af flere forskellige grunde, som kan være:

  • Som fysisk træning, hvor karate giver god smidighed, styrke, reaktionsevne, koncentrationsevne, koordinationsevne og kondition. I modsætning til mange andre idrætsgrene, bruger man i karate alle kroppens muskler. Man bliver stærk, smidig, udholdende og koncentreret.
  • Som selvforsvar, hvor karate er et effektivt våbenløst system. Karate trænes og bliver en del af udøveren. Således kommer man til at reagere spontant, og dermed hurtigere og mere effektivt i en kritisk situation.
  •  Som sport, hvor der er mange muligheder. Der er stævner i kumite (kamp) og i Kata (serier). Både i kumite og kata arrangeres konkurrencer på flere niveauer. Lige fra begynder-stævner, til verdens-mesterskaber

Alt dette giver tilsammen en fysisk og psykisk harmoni, som er af stor værdi i dagligdagen.

En sund sjæl i en veltrænet krop er der ingen genvej til. Man må selv gøre en indsats og tage ansvaret for, at man når sine mål J


Velkommen til Hillerød Karate Do-Kai!

Vores vision er at det skal være sjovt at gå til karate, hvor alle kan deltage, uanset baggrund, højde eller drøjde. Vi tilbyder hold til alle aldersgrupper – minier (fyldt 5 år), børn, voksne, seniorer og familier.

Uanset om du ønsker at træne på bredde- eller eliteplan, er der plads til dig hos os. Vores døre står åbne, uanset om du er nybegynder uden tidligere erfaring, eller hvis du har haft en pause og nu ønsker at genoptage træningen. Gennem karatetræningen kan du forbedre din form, balance og opbygge selvtillid samt selvværd. Samtidig vil du lære selvforsvarsteknikker, der kan styrke din tryghed og sikkerhed.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til vores karatefællesskab, hvor vi sammen kan dyrke karate og opnå personlig udvikling på alle niveauer.

Nyheder